U svim osnovnim i Mačvanskoj srednjoj školi počela je nova školska godina. Prvi dan škole najsvečaniji je za đake prvake. U pet matičnih osnovnih škola i izdvojenim odeljenjima u prvi razred krenulo je 192 đaka.
Najviše prvaka je u OŠ „Mika Mitrović“ u Bogatiću – 65, po 25 u Dublju i Glušcima, u Klenju i Badovincima po 32 i u Crnoj Bari 13.
„Poželeli smo đacima prvacima radostan i uspešan početak škole, ne samo danas kada su po prvi put seli u klupe i otvorili novo životno razdoblje, već tokom celog školovanja. Ove godine bogatiji smo za nova 192 đaka kojima je od strane predstavnika lokalne samouprave uručena poklon čestitka u vrednosti od 5.000 dinara i školska torba“, izjavili su iz lokalne samouprave Bogatić.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović je prvacima OŠ „Mika Mitrović“, kao i njihovim roditeljima i učiteljima čestitao polazak u školu i poželeo da budu dobri đaci.
Damnjanović je đacima prvacima uručio poklon čestitku Opštine Bogatić u iznosu od 5.000 dinara i školske torbe.
„Na početku školske godine roditeljima će sigurno značiti pomoć lokalne samouprave. Sve je skupo i verujem da smo na ovaj način pomogli i nadam se da ćemo naredne godine biti u prilici da izdvojimo više novca za podršku porodicama čija deca započinju školovanje“, rekao je Damnjanović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić / Mačvapress)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.