Prezentacija projekta prekogranične saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine, finansiranom od strane Evropske Unije u okviru IPA programa, održana je u ponedeljak, 25. septembra u Avliji održivog razvoja u Bogatiću, a već početkom godine krenuće se u realizaciju projekta, gde će nakon obuka i treninga poslovno da se osnaži i angažuje najmanje 30 osoba iz društveno osetljivih grupa. Budući da će se projekat realizovati na teritoriji Bogatića, Opština Bogatić je podržala ovaj projekat, a prezentaciji je prisustvovao predsednik opštine Milan Damnjanović. U pozdravnom govoru i obraćanju prisutnima i gostima iz Tuzlanskog kantona, predsednik opštine Bogatić istakao je zadovoljstvo što Evropska unija i kroz ovakav projekat ulaže kraj koji jeste poljoprivredni, ali može da se pohvali i drugim potencijalima.
„Uzimajući u obzir geotermalna izvorišta, bogato kulturno istorijsko nasleđe, sve veći broj onih koji u ovom kraju vide priliku da razvijaju turizam i druge privredno turističke potencijale, dali smo moralnu podršku i ovom projektu, a samim tim posetiocima koji dolaze u naš kraj da ponudimo još jedan sadržaj. Namera nam je da naše mesto približimo i stranim turistima i ovo je sigurno jedna dobra prilika za to. Sa druge strane, više puta smo imali priliku da se uverimo da vizija ovih ljudi koji su nosioci ovog projekta daje dobre rezultate, pa ne sumnjamo da će i ovaj put benefiti biti višestruki. Imaćemo još jedan turistički proizvod, a smanjiće se broj nezaposlenih lica sa nekom vrstom invaliditeta. Tu smo da podržimo sve projekte koji su za dobrobit Bogatića, naročito one koji ne zahtevaju ulaganja iz lokalnog budžeta, a u narednom periodu će uticati na njegovo uvećanje“, naglasio je predsednik Opštine Bogatić, Milan Damnjanović.
Specifični cilj ovog projekta zapravo jeste da poveća doprinos turizma društveno ekonomskom razvoju programskog područja, u ovom slučaju donjeg Podrinja, koje je prepoznato kao područje od međunapodnog značaja za ptice i zaštićenog pejzaža Konjuh u Bosni i Hercegovini.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *