„Svim građanima opštine Bogatić najsrdačnije čestitam 10. septembar – Dan opštine, sa željom da svi zajedno živimo u slozi i miru, u dobrom zdravlju i blagostanju.

Svečana akademija povodom Dana opštine Bogatić upriličena je u znak sećanja na 1381. godinu kada je Ravaničkom poveljom Kneza Lazara, Mačvanska banovina ušla u sastav srednjevekovne srpske države. Danas su svojim prisustvom obeležavanje ovog značajnog događaja uveličale mnoge zvanice iz političkog i javnog života naše zemlje.

Naši gosti bili su članovi Vlade Republike Srbije, narodni poslanici u Skupštini Republike Srbije, načelnik Mačvanskog upravnog okruga, predstavnici diplomatskog kora, sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve.
Takođe, ovaj svečani trenutak sa nama su podelili i gradonačelnici i predsednici gradova i opština, kao i visoki predstavnici gradova i opština Šabac, Sremska Mitrovica, Loznica, Bijeljina, Istočno Sarajevo, Koceljeva, Vladimirci, Osečina, Mali Zvornik, Ljubovija, Krupanj, Pećinci, Irig, Leposavić i Medveđa, kao i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Vojske Srbije, predstavnici BIA, Saveza pronalazača Srbije, Zadružnog saveza Srbije, Javnog preduzeća „Putevi Srbije“, Osnovnog suda, Crkvene opštine, Elektrodistribucije, Poreske uprave, Regionalne razvojne agencije Podrinja, Podgorine i Rađevine, uspešni privrednici, predstavnici političkih partija, odbornici i većnici Skupštine opštine, novinari lokalnih, regionalnih i nacionalnih medija, kao i veliki broj zvanica iz političkog i javnog života.

Poseban pozdrav i veliku zahvalnost upućujemo našoj braći sa Kosova i Metohije koji su nas svojom posetom neizmerno obradovali.

Namera je da svake godine ovaj važan dan obeležimo dostojanstveno, kako dolikuje našoj opštini i svim njenim građanima i da predstavimo našu lokalnu zajednicu na najbolji mogući način. Ukoliko nakon toga, naši dragi i uvaženi gosti sa sobom ponesu lepe i pozitivne utiske iz našeg Bogatića, iz naše Mačve, i naša radost i zadovoljstvo će biti još veće.“

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić Milana Damnjanovića)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *