Opština Bogatić je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja nastavila aktivnosti na realizaciji kampanje „Pažljivko“ sa ciljem edukacije dece koja se putem kvalitetnog i prilagođenog sadržaja uče pravilnom i bezbednom ponašanju u saobraćaju.

Svim đacima prvog razreda osnovnih škola na teritoriji opštine Bogatić podeljene su ilustrovane knjige „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.
U knjizi su obuhvaćene sve one najvažnije životne lekcije, koje deca treba da savladaju kako bi bila bezbednija u saobraćaju.

Na jedan zabavan način, kroz igru, crtanje i bojenje obrađene su teme vezane za pešačenje i prelazak ulice, vožnju automobilom, vožnju bicikla, ponašanje na selu i prelazak preko pruge. Opisane su sve situacije u kojima se deca mogu naći, bilo samostalno, u društvu ili sa nekim starijim. Uz veoma malo teksta, a više ilustracijama, deci su dodatno pojašnjene određene situacije u saobraćaju.

Uređenost i veličina jedne zajednice ogleda se u njenom odnosu prema najslabijima, a deca su svakako najslabiji i najranjiviji članovi društva. Stoga je i njihova bezbednost, kako u školi, tako i kad izađu iz nje veliki izazov za sve – porodicu, obrazovnu ustanovu i naravno čitavu lokalnu zajednicu.
Pravovremeno usmeravanje, posvećivanje neophodne pažnje, pokazana briga i pružena podrška najmlađima će pored ispunjavanja još niza značajnih faktora nesumnjivo doprineti da u bliskoj budućnosti, u saobraćajnim nezgodama nemamo ni jedno povređeno i nastradalo dete.

Direktorima škola i đacima prvacima knjige su uručili predstavnici lokalne samouprave.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *