Završeni su radovi na izgradnji i uređenju sanitarnog bloka u izdvojenom odeljenju osnovne škole “Janko Veselinović” u Glogovcu.

Projekat je realizovan uz finansijsku pomoć i podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

U društvu predstavnika mesne zajednice Glogovac, ovu ustanovu posetio je zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović koji tom prilikom nije krio svoje oduševljenje viđenim.

“U ovoj školi na zadovoljstvo, pre svega, učenika i svih zaposlenih rešen je dugogodišnji problem. Veoma je važno da deca pohađaju školu u adekvatnim uslovima, ali nažalost, naročito u seoskim sredinama se često dešava da su oni nedovoljno dobri. Zato ovaj novi i moderan sanitarni čvor predstavlja korak napred u poboljšanju uslova, ali je naravno, potrebno nastaviti značajnije ulaganje u obrazovne ustanove u našim selima. Investiranje u bolje i kvalitetnije uslove za obrazovanje dece jedan je od naših zacrtanih prioriteta u radu. Izdvajanjem iz opštinskog budžeta, kao i putem različitih konkursa i javnih poziva koja raspisuju ministarstva Vlade Republike Srbije možemo umnogome popraviti stanje stvari u ovoj oblasti, počev od vrtića, preko osnovnog do srednjeg obrazovanja”, istakao je Teodorović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *