U saobraćajnoj nesreći koja se noćas oko 2,30 dogodila u Bogatiću poginuo je R.P. (48) iz Badovinaca. Nesrećni čovek je bio suvozač u BMW 3 kojim je bez položenog vozačkog ispita upravljala ćerka D.P.(18). Nezgoda se dogodila na putu Bogatić – Crna Bara kada je automobil u krivini iz još neutvrđenih razloga sleteo sa puta i udario u drvo. Sa teškim telesnim povredama i u komi hitna služba Doma zdravlja iz Bogatića je devojku transportovala do bolnice, a lekari se bore da joj spasu život.
Familija Popović u Badovincima veselila se na svadbi u jednoj svečanoj sali u Bogatiću, a od kada se pronela vest o saobraćajnoj nesreći u kojoj je poginuo Radiša P. (48), a njegova najstarija ćerka Danijela (18) teško povređena, od tuge su zanemeli ne samo rođaci, već i celo selo. Žale zbog tragične i prerane smrti rođaka i komšije, a u mislima su u Beogradu i mole se da Danijela preživi teške povrede koje je zadobila u stravičnom udesu. „Tuga, šta bi drugo moglo da se kaže. Samo da Danijela preživi. Radiša je bio je dobar čovek, skroman, povučen, pomalo stidljiv. Bio je omiljen u selu, ne znam da je nekome nešto nažao učinio niti da ga neko u selu nije voleo“ ispričao je komšija. Radišina životna priča je tužna i teška. Detinjstvo je proživeo po domovima jer mu se porodica rasturila, a i kasnije ga život „nije mazio“. „Namučio se kroz život, ali se borio i nikada se nije predvao. Naročito od kada se oženio i dobio tri ćerke. Radio je sve poslove da bi obezbedio svoju porodicu, a prijatelji su mu pre nekoliko godina pomogli da ode u Nemačku gde je radio kao građevinski radnik. Odlazio je kada je bilo posla i vraćao se kući, više vremena je bio u inostranstvu nego u selu“, rekao je Radišin rođak.

Nesrećni čovek je nastradao pre dve noći oko 2,30 časova kada se sa ćerkom vraćao kući sa svadbe bliskog rođaka u jednoj svečanoj sali u Bogatiću. Automobilom BMW koji je vozila Danijela uputili su se preko mesta Sovljak, putem koji je oko pet kilometara duži, verovatno zbog toga da bi izbegli gužvu na prometnom putu Bogatić – Badovinci. Pretpostavlja se i da je ćerki ustupio mesto vozača jer je na slavlju pio alkohol i smatrao da će ih ona bezbedno vratiti kući iako je znao da nije položila vozački ispit. Međutim, na izlasku iz Bogatića automobil je iz nepoznatih razloga sleteo sa puta, udario direktno u drvo i skoro se prepolovio. Radiša je poginuo na mestu nesreće, a Danijelu je bez svesti, sa povredama glave i grudnog koša, hitna služba Doma zdravlja iz Bogatića transportovala do bolnice u Šapcu odakle je, pošto joj se zdravstveno stanje pogoršalo, prebačena u Klinički centar u Beogradu. Ona ima povrede glave i grudnog koša i lekari se bore da joj spasu život.

(Izvor: D. G. / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *