Decembar je bio je najcrnji u godini, napustilo nas je čak 67 ljudi. U ovom mesecu je pandemija korona virusa bila najžešća sa brojem obolelih koji se ponovio u septembru ove godine.

U opštini Bogatić je, prema podacima Zavoda za statistiku prošle godine umrlo čak 514 ljudi, a istovremeno je rođeno nikad manje dece, svega 196 (isti broj dečaka i devojčica).

Tako je u 2020. godini dva puta oboren neslavni rekord, što je rezultiralo procenom da u Bogatiću i selima, na kraju godine, živi svega 26024 stanovnika.

U 2019. godini, pre izbijanja pandemije korona virusa u opštini Bogatić umrlo je 477 ljudi, što je u granicama godišnjeg proseka, a u ovoj godini je rođeno čak 235 dece.

Najviše ljudi, čak 67 preminulo je u decembru prošle godine, u mesecu u kojem je zabeleženo najviše inficiranih korona virusom.

Nažalost, i u ovoj godini umire veliki broj ljudi, pa je, primera radi JKP „Bogatić“ do prošle sedmice na centralnom groblju u Bogatiću obavilo 85 sahrana, a cele prošle godine 100.

Pretpostavlja se da će demografska slika opštine Bogatić na kraju ove godine biti još nepovoljnija nego lane s obzirom da je broj obolelih od korona virusa u poslednjih meseca dana na nivou najcrnjeg prošlogodišnjeg decembra kada je bilo najviše bolesnih i umrlih.

(Izvor: D.G./Mačvapres)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *