Policija u Bogatiću intenzivno traga za vozačem automobila koji je u subotu 28. maja uveče, oko 21,20 časova udario biciklistu u Ulici Stanka Martinovića na regionalnom putu Bogatić – Badovinci i pobegao sa mesta nezgode.

Biciklista Milan B. (61) je tom prilikom zadobio teške telesne povrede usled kojih je preminuo sutradan u Urgentnom centru u Beogradu. Na stravičnom snimku sigurnosne kamere sa kuće u blizini vidi se trenutak kako automobil sive boje u punoj brzini udara biciklistu koji se kretao svojom desnom stranom, obara ga, prelazi preko njega i bez zaustavljanja velikom brzinom produžava u istom pravcu.
Svega nekoliko minuta nakon nesreće jedan vozač je prijavio policiji da je uočio telo muškarca, pa je intervenisala hitna služba Doma zdravlja iz Bogatića. Biciklista je bio živ i sa teškim telesnim povredama opasnim po život transportovan je u Beograd. Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu je naredilo obdukciju tela.

Padala je jaka kiša zbog čega su snimci koje je policija preuzela sa više sigurnosnih kamera nejasni što otežava identifikovanje automobila i potragu za bahatim vozačem. On je, prema snimcima pojedinih kamera koje su zabeležile njegovo kretanje, imao sreće pa još uvek nije otkriven. Naime, na semaforu u centru Bogatića se nije zadržavao jer je imao „zeleno“ a verovatno zbog jakog pljuska niko nije čuo kada je automobil udario u bicikl iako se nezgoda dogodila u naseljenom mestu.
„Da je bilo lepo vreme dosta ljudi bi bilo napolju i ne bi tek tako mogao da pobegne. Ovako, skoro niko ne zna da se nezgoda – navodi izvor Telegrafa, saznaje da su na mestu nezgode pronađeni delovi koji su otpali sa automobila prilikom sudara koji se ispituju i za sada nije poznato koliko će pomoći u istrazi. U policijskoj stanici u Bogatiću očekuju da će građani pomoći ukoliko prijave sumnjive automobile
sive boje sa oštećenjem na prednjoj strani, kao i vozači koji su se te večeri kretali istim putem i imaju bilo kakvu informaciju o automobilu koji je učestvovao u nezgodi i usmrtio biciklistu.

(Izvor: Dragan Grujić / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *