Odbornici Skupštine Opštine Bogatić, na jučerašnjoj 14. redovnoj sednici, raspravljali su o osam tačaka dnevnog reda, među kojima je bila i Odluka o drugom rebalansu opštinskog budžeta za tekuću godinu, sa projekcijama za 2022. i 2023.godinu.

Usvojen je Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz Programa poslovanja JKP Bogatić.

Usvojena je i druga izmena i dopuna Odluke o naknadama koje predstavljaju prihod ostvaren delatnošću Opštinske uprave Opštine Bogatić.

Odbornici su dali saglasnost Odluci o usvajanju Plana detaljne regulacije postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Salaš Crnobarski.

Izglasano je i Rešenje o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za 2022.godinu na teritoriji opštine Bogatić, kao i Rešenje o drugoj izmeni i dopuni rešenja o imenovanju stručnog tima za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva sa elementima koncesije za poveravanje obavljanja delatnosti gradskog i prigradskog prevoza putnika na teritoriji naše opštine.

Raspravljalo se i o Odluci o usvajanju Lokalnog akcionog plana za rodnu ravnopravnost u opštini Bogatić za 2021.-2023.godinu.

U okviru tačke odbornička pitanja za reč se javilo više odbornika.

Direktorka Narodne biblioteke „Janko Veselinović“, Dragica Tešić, odgovorila je na saopštenje Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije, o njenom imenovanju na tu funkciju.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *