Zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović održao je sastanak sa Udruženjem proizvođača svinja opštine Bogatić. Sastanak je održan na inicijativu predstavnika Udruženja koje broji 450 članova, a u vezi trenutne situacije sa afričkom kugom svinja.
Proizvođači su izrazili ogromnu zabrinutost zbog činjenice da im je onemogućeno da vrše utovar svinja koje su dostigle potrebnu težinu i spremne su za prodaju. Samo u naseljenom mestu Badovinci trenutno je oko 15.000 tovljenika koji čekaju na utovar. Udruženje se obratilo opštini za pomoć sa iznetim zahtevom da se u najkraćem roku zakaže sastanak u resornom ministarstvu kako bi se razgovaralo o svim aspektima navedenog problema.
Teodorović je ispred lokalne samouprave izneo stav da je Udruženje pokazalo odgovoran pristup i poštovalo proceduru u procesu preduzimanja neophodnih koraka i izrazio nadu da će nakon održanog sastanka u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede biti pronađeno adekvatno rešenje koje bi zaštitilo interese građana opštine Bogatić i šire društvene zajednice. Takođe je naglasio da Opština u potpunosti podržava zaključke sa navedenog sastanka i uvažava ozbiljnost pozicije u kojoj se nalaze poljoprivredni proizvođači. Obećao je da će u toku dana, resorno ministarstvo biti upoznato sa sadržinom zahteva kako bi se što pre pristupilo rešavanju problema.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *