Zbog porasta vodostaja na rekama Savi i Drini došlo je manjeg izlivanja vode iz korita u mesnoj zajednici Crna Bara.

Danas su dve lokacije, Vasin šib i Banov brod obišli zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović i predsednik privremenog organa mesne zajednice Crna Bara Siniša Sević.

„Na licu mesta sam se uverio u trenutnu situaciju koja je ozbiljna, ali stabilna i pod kontrolom. Međutim, postoji realna opasnost da dođe do pogoršanja stanja zbog najavljenih vremenskih promena u vidu obilnije kiše i snega koji se očekuju od petka.

Nadležne službe lokalne samouprave i štab za vanredne situacije intenzivno, iz sata u sat prate razvoj događaja i spremni su u slučaju potrebe na preduzimanje daljih koraka kroz angažovanje ljudstva i mehanizacije u zaštiti lokalnog stanovništva i sprečavanja nastanka veće materijalne štete.

Vlasnici šljunkara i vikendica koji se nalaze u blizini korita treba da budu u pripravnosti i da prate smernice nadležnih službi. Ipak, verujem da će sve ono što je učinjeno u prethodnom periodu na izgradnji nasipa doprineti sveopštoj bezbednosti, da neće doći do ozbiljnih problema i da će meštani Crne Bare biti sigurni u svojim domaćinstvima.“, izjavio je zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *