U Glogovcu, u okviru osme po redu manifestacije „Dani Janka Veselinovića“ koju organizuje Kulturno-obrazovni centar pod pokroviteljstvom Opštine Bogatić i u saradnji sa Udruženjem književnika Srbije, oživljeno je sećanje na zavičajnog književnika i jednog od najistaknutijih u srpskoj književnosti.
Nakon opela na seoskom groblju položeni su venci kraj spomenika Janku Veselinoviću i odata pošta. Vence svežeg cveća položili su predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović, predstavnici Mesne zajednice Glogovac, Kulturno-obrazovnog centra i Osnovne škole „Janko Veselinović“ iz Crne Bare.
U Crkvi svetog Petra i Pavla upriličena je svečana akademija u kojoj su učestvovali Hor Mačvanski, solista na narodnim instrumentima Edi Tajm i Branislav Ković, glumac AP „Janko Veselinović“. Emilija Tešić, učenica Mačvanske srednje škole je pročitala svoj rad o Janku Veselinoviću koji je na literarnom konkursu KOC-a nagrađen prvom nagradom.
Ispred Udruženja književnika Srbije na životni put i delo Janka Veselinovića podsetio je dr Radovan Kalabić, koji je, pored ostalog, istakao Jankov veliki doprinos srpskoj književnosti i osnivanju Udruženju književnika Srbije. Manifestacija se nastavlja sutra kada se organizuje književno veče na kojem će se predstaviti stvaraoci iz Mačve.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *