D. S. (62) iz Glušaca uhapšen je zbog obljube nad detetom, on je priznao da je izvršio krivično delo, a određen mu je pritvor do 30 dana.

Beskućnik (62) iz sela Glušci u okolini Bogatića uhapšen je zbog sumnje da je u poslednje tri godine obljubljivao devojčicu (16), koja ga je tek sada prijavila! Njemu se na teret stavlja obljuba nad detetom.

Osumnjičeni je uhapšen prekjuče, nakon prijave devojčice da je već tri godine napastvuje, uznemirava i dodiruje. Nakon saslušanja on je priznao krivično delo i određen mu je pritvor do 30 dana. Devojčica je navodno, pre nego što je prijavila beskućnika, nestala. Naime, od srede policija traga za njom, jer su njeni roditelji nestanak prijavili i istakli da je ona pobegla kroz prozor i da se dva dana nije vratila kući.

Međutim, maloletnica se u petak pojavila u kući.

Prvo je došla kući, a nakon toga je otišla u policiju, gde je u prisustvu socijalnog radnika ispričala sve do detalja kroz šta je prošla i tom prilikom je za obljubu optužila starijeg čoveka. Kada je beskućnik počeo da zlostavlja devojčicu, ona je imala oko 13 godina. Inače, uhapšeni je izbeglica iz Bosne i Hercegovine, a u selu u okolini Bogatića nastanio se pre dvadeset godina. Povremeno je radio za nadnicu po selu.

Tužilac Zoran Obradović kaže da u cilju zaštite devojčice, njenog integriteta i dostojanstva nije moguće da se saopšti više detalja, ali da će istraga biti detaljna. Uz izjavu devojčice slede i izjave eventualnih svedoka, kao i niz veštačenja koja će biti sprovedena i zato će biti angažovani vrhunski stručnjaci.

(Kurir / B. T.)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *