Petnaest korisnika iz opštine Bogatić danas je potpisalo ugovore o jednokratnoj i bespovratnoj pomoći u građevinskom materijalu iz sredstava donacije po Regionalnom stambenom programu.

Cilj ovog višegodišnjeg programa je da obezbedi trajna stambena rešenja za izbegličke porodice sa prostora bivše Jugoslavije, a vodeća institucija u njegovom sprovođenju je Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije.
„Upućujem posebnu zahvalnost Komesarijatu na današnjoj donaciji građevinskog materijala našim dragim sugrađanima koji su teško nastradali za vreme tragičnih događaja devedesetih godina prošlog veka, gde su bili prinuđeni da napuste svoja vekovna ognjišta, a mnogi od njih su izgubili i svoje najdraže. 

Nema nikakve sumnje da im je svaki vid pomoći itekako potreban, a naročito ovako vidljiv i konkretan kao što je ovaj i iskreno se nadam da će im pomoći u uspešnom prevazilaženju svakodnevnih poteškoća sa kojima se susreću. Opština Bogatić će u narednom budžetu, bez obzira na trenutnu situaciju, koja posmatrana u finansijskom smislu nije baš najpovoljnija, odrediti jednu posebnu budžetsku liniju i opredeliti određena sredstva za pomoć izbeglim i raseljenim licima. 

Taj iznos neće biti visok, ali će biti značajan sa aspekta dalje saradnje sa Komesarijatom na mnogobrojnim projektima ovakvog i sličnog tipa. Upravo i današnja poseta visoke delegacije Komesarijata predstavlja jasan pokazatelj i znak da u nama vide istinskog saradnika, nekoga ko ima iskrenu želju i volju da učini značajniji iskorak na ovom polju i ubeđen sam da ćemo zajedničkim snagama napraviti pomak na ovom polju“, izjavio je Matija Milovanović, pomoćnik predsednika Opštine Bogatić.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *