“Mogu slobodno da kažem da smo mnogo dugova nasledili u prethodnom periodu kada smo preuzeli vođenje opštinom Bogatić.  Odmah smo ušli u rebalans budžeta da probamo da ga prepakujemo kako bi nesmetano mogli da funkcionišemo do kraja godine”, izjavio je danas zamenik predsednika opštine Bogatić, Teodor Teodorović za RTV AS Šabac.

Odbornici Skupštine Opštine Bogatić, danas su usvoji Predlog rešenja o otuđenju neizgrađenog zemljišta bez naknade investitoru za izgradnju hladnjače, što znači nova radna mesta za građane Bogatića.

„Danas smo na Skupštini uspeli da papirogiju privedemo kraju kako bi investitor u martu počeo sa izgradnjom hladnjače i da bi 2022.godine počeo da otkupljuje poljoprivredne proizvode od naših proizvođača“, dodaje Teodorović.

Današnje zasedanje Skupštine Opštine Bogatić je bilo četvrto u novom sazivu i kako ističe zamenik predsednika opštine Bogatić, Teodor Teodorović sve sednice Skupštine Opštine se odvijaju bez problema i efikasno. Nažalost dosta vremena odlazi na nasleđene dugove i kreditnu zaduženost Opštine. 
“Samo da je ta finansijska situacija bar malo bolja u opštini Bogatić sve bi mnogo brže išlo. Mnogo vremena nam ode na probleme na dugove u prethodnom periodu, opština Bogatić je podizala dosta kredita, mi smo sada došli i moramo sve to da vraćamo, dugujemo i poljoprivrednim proizvođačima i za veštačko osemenjavanje krava, ništa nije isplaćivano od januara meseca što je katastrofalno za našu Opštinu. 
Što se tiče socijalne zaštite i tu imamo dosta dugova prema našim građanima koji svakodnevno dolaze ovde kod nas u Opštinu i traže sve što je njihovo po zahtevima na većima, ali mi to sad ne možemo da isplatimo, stvarno taj finansijski deo nam je da kažemo glavni problem u opštini Bogatić.
Da svega toga nema sve bi brže išlo, ali dobro, tu smo gde smo… Uz pomoć naših ljudi ovde, uz pomoć Vlade Srbije, nadamo se da ćemo uspeti što pre da izadjemo iz ovog sivila i da krenemo da radimo onako kako bi i trebalo da se radi”, izjavio je danas zamenik predsednika opštine Teodor Teodorović za informativnu emisiju “Na licu mesta” RTV AS Šabac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *