Tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu koje je nadležno i za Bogatić, Svetlana Nedeljković, potvrdila je da je preksinoć u Domu zdravlja u tom gradu medicinski tehničar pretukao medicinsku sestru i jednog od pacijenata.

Osumnjičeni je nakon napada smešten na Psihijatrijsko odeljenje Opšte bolnice u Šapcu. Tužilaštvo je naložilo policiji sveobuhvatnu istragu, koja će dati odgovore na sva pitanja kako bi ovaj nemili događaj bio potpuno rasvetljen. Osim napadnutih ljudi, sledi, između ostalog, saslušavanje eventualnih svedoka i osumnjičenog kada bude sposoban za to, po oceni lekara pod čijim je nadzorom.

Priroda povreda napadnute medicinske sestre i pacijenta za sada nije poznata. Iz Doma zdravlja još nema informacija, dok sugrađani masovno osuđuju taj napad na zdravstvenu radnicu i pacijenta, koji ovako nešto nisu mogli da očekuju.

Osumnjičen za ovaj nasilan čin je D.R. (45), medicinski tehničar u Hitnoj službi DZ u Bogatiću, a napao je prvo pacijenkinju, pa koleginicu iz smene I.S.

„Izleteo ih ordinacije sav razjaren, vičući da mu je ‘pukao film’ i da mu je svega dosta“, tvrde očevici.

„Galamio je i vikao, potpuno izgubljen, spominjući vile, demone, vukodlake, koji su u žutim majicama i svi imaju žute oči. Izgubljen je naleteo na pacinentkinju, koja je čekala da bude pregledana. Muž nesretne žene je stao da je zaštiti, a tehničar se obrušio na njega. Kako nam je bilo, to sami mi znamo.“

Policajci su ubrzo došli i stavili situaciju pod kontrolu. Čim su doveli osumnjičenog do stanice, bilo im je jasno da mu je, za sada, prioritet lečenje. Zato su ga odveli u šabačku bolnicu, gde je zadržan. Odavno se pričalo da sa tim čovekom „nije nešto u redu“, prema svedočenjima koja su prenele „Novosti online“.

(MONDO/Novosti)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *