Lepo vreme omogućilo je početak radova na izgradnji trotoara u ulici Sveto polje u mesnoj zajednici Bogatić, u ukupnoj dužini od 2400 metara.

Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović zajedno sa zamenikom predsednika opštine Bogatić Teodorom Teodorovićem i predsednikom Skupštine opštine Sinišom Puzićem, obišli su početak radova na izgradnji trotoara.

Javna nabavka je raspisana za izgradnju trotoara u dve mesne zajednice. Nakon uspešnog završetka radova na izgradnji trotoara u mesnoj zajednici Glušci, u ulici Miće Perišića u ukupnoj dužini od 1700 metara, izabrani izvođač radova, firma Stobeks iz Loznice je svoje mašine prebacila u Bogatić.

„Opštinsko rukovodstvo se odlučilo da lokalnim budžetom opredeli novčana sredstva za ovakve i slične infrtrukturne investicije. Smatram da ćemo kroz izgradnju dva do tri trotoara svake godine i to u različitim mesnim zajednicama, umnogome podići bezbednost svih učesnika u saobraćaju, ali i doprineti stvaranju lepših i sigurnijih uslova za život naših sugrađana.

Prioritet će imati prometne ulice, opterećene saobraćajem, koje su naslonjene na frekventne državne i opštinske puteve, kao i ulice koje gravitiraju ka školama i vrtićima, jer su naša deca najizloženija riziku i predstavljaju najugroženiju kategoriju.

I te kako sam svestan činjenice da je pored novih trotoara potrebno uraditi još mnogo toga, kako bi se nivo bezbednosti u saobraćaju i vezano za njega podigao na značajno viši nivo i taj aspekt planiranja i investiranja u narednom periodu sigurno neću zanemariti. Nemam ni najmanju dilemu da će učinjeni koraci na različitim poljima kad tad proizvesti pozitivan krajnji rezultat.“, izjavio je predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *