Medicinski tehničar D. R. (45) koji je pre 10 dana u Domu zdravlja u Bogatiću u fizički napao pacijente i medicinsku sestru I. S, sproveden je sa lisicama na rukama u Osnovno javno tužilaštvo sa odeljenja psihijatrije šabačke bolnice istog trenutka kada je otpušten sa lečenja.

Policija u Bogatiću je, po nalogu tužioca, protiv njega podnela krivičnu prijavu za nasilničko ponašanje, a nakon saslušanja u tužilaštvu sud mu je odredio pritvor do 30 dana.

Podsetimo, pretprošle subote uveče D. R. je u hitnoj službi Doma zdravlja u Bogatiću, gde je radio, ničim izazvan nasrnuo na jednu pacijentkinju, potom udario njenog supruga i medicinsku sestru I. S. sa kojom je bio na poslu.

Više ljudi koji su čekali na pregled je preplašeno posmatralo i sklanjalo se u stranu dok je razjareno gurao i tukao ljude, prizivajući vile i demone u žutim majicama i sa žutim očima.

Najgore je prošla njegova koleginica, medicinska sesta I. S. koja je istrčala iz ordinacije sa namerom da ga smiri. Međutim, kako su ispričali očevici, on je nju iz sve snage udarao po glavi, čupao za kosu i gurao do vrata od koja je udarila glavom i srušila se na zemlju.

Osim krivičnog, medicinskog tehničara očekuje i disciplinski postupak u Domu zdravlja.

„Po povratku na rad svih učesnika ovog nemilog događaja uzećemo izjave i utvrditi sve okolnosti slučaja. Na osnovu utvrđenog činjeničnog stanja preduzećemo odgovarajuće mere u skladu sa Zakonom i Pravilnikom o disciplinskom postupku“, rekao je dr Aleksandar Martinović, direktor Doma zdravlja u Bogatiću.

(Izvor: Kurir.rs/Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *