Odbornici su danas na desetoj sednici Skupštine Opštine podržali Program gasifikacije naselja na teritoriji opštine Bogatić i izbor strateškog partnera. Zamenik predsednika Opštine Bogatić Teodor Teodorović je u okviru rasprave o predlogu programa gasifikacije u opštini Bogatić govorio o velikim infrastrukturnim projektima koji će se realizovati.

On je istakao da je investitor ovog projekta JP „Srbijagas“, koji je sa izabranim projektantom i izvođačem radova „Promont“, u potpunosti oslobodilo opštinu Bogatić učešća u finansiranju procesa gasifikacije i da će sama gasifikacija doprineti novim investicijama i ekonomskom napretku.

Do svakog sela u našoj opštini doći će gas, priključak na gasovod bi koštao oko 600-700 evra. Takođe, u razmatranju je da se taj iznos podeli na 36 mesečnih rata, što bi i te kako bilo značajno za kućne budžete građana opštine Bogatić.

Teodor Teodorović, zamenik predsednika Opštine Bogatić govorio je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima koji će se realizovati. Opština Bogatić je uvrštena u državni program izgradnje kanalizacione mreže, a rešavaće se i problem vodosnabdevanja.

Projekat kanalizacije je u završnoj fazi, ostalo samo da se završi plan detaljne regulacije za Salaš Crnobarski, dokumentacija je spremna i očekuje se da će se u oktobru potpisati ugovor u ministarstvu za početak izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji cele opštine.

Što se tiče vodovoda koji je takođe prioritet za naše građane, sledeće nedelje delegacija opštine Bogatić će imati radni sastanak u ministarstvu. Radi se projekat Crna Bara, Glogovac, Banovo Polje, Salaš Crnobarski i Sovljak, koji će Opština finansirati.

Na sednici je izglasan i Predlog izmene Kadrovskog plana Opštinske uprave, Opštinskog pravobranilaštva, stručnih službi i Kabineta predsednika Opštine za tekuću godinu, kao i predlog Odluke o boravišnoj taksi.Odbornici su dali saglasnost na Izveštaj o radu Narodne biblioteke „Janko Veselinović“ za 2020.godinu i Program rada ove ustanove za ovu kalendarsku godinu. Usvojen je Izveštaj o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja Javno-komunalnog preduzeća Bogatić za prvi kvartal 2021.godine i Zaključak kojim se ovom preduzeću ustupa na korišćenje katastarska parcela u K.O. Bogatić sa objektima na period od dvadeset godina, radi organizovanja stočne pijace.

Odluka o finansijskoj podršci domaćinstvima u procesu unapređenja energetske efikasnosti takođe je usvojena, kao i Pravilnik o sufinansiranju mera energetske efikasnosti. Za realizaciju finansijske podrške domaćinstvima u 2021.godini Opština Bogatić je iz budžeta izdvojila dva miliona dinara.

Podržana je odluka o pristupanju izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom na teritoriji opštine Bogatić. Raspravljalo se i o Odluci o javnim priznanjima opštine Bogatić, kao i o odluci o jednogodišnjim nagradnim studentskim stipendijama.

Data je saglasnost za promenu cena prevoza putnika u prigradskom saobraćaju Društvu za proizvodnju, promet i usluge „Mačva Ekspres“, d.o.o. Badovinci. Od 01.juna cena karata u prigradskom saobraćaju vraćene su na cene koje su važile do 01.11.2018.godine.

Zaključak o pokretanju inicijative za izmenu i dopunu Zakona o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, a potom konstatovan prestanak dužnosti predsednika Upravnog odbora Kulturno-obrazovnog centra Bogatić i usvojeno Rešenje o imenovanju novog.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *