Odbornici su danas na desetoj sednici Skupštine Opštine podržali Program gasifikacije naselja na teritoriji opštine Bogatić i izbor strateškog partnera. Zamenik predsednika Opštine Bogatić Teodor Teodorović je u okviru rasprave o predlogu programa gasifikacije u opštini Bogatić govorio o velikim infrastrukturnim projektima koji će se realizovati.

On je istakao da je investitor ovog projekta JP „Srbijagas“, koji je sa izabranim projektantom i izvođačem radova „Promont“, u potpunosti oslobodilo opštinu Bogatić učešća u finansiranju procesa gasifikacije i da će sama gasifikacija doprineti novim investicijama i ekonomskom napretku.

Do svakog sela u našoj opštini doći će gas, priključak na gasovod bi koštao oko 600-700 evra. Takođe, u razmatranju je da se taj iznos podeli na 36 mesečnih rata, što bi i te kako bilo značajno za kućne budžete građana opštine Bogatić.

Teodor Teodorović, zamenik predsednika Opštine Bogatić govorio je i o drugim velikim infrastrukturnim projektima koji će se realizovati. Opština Bogatić je uvrštena u državni program izgradnje kanalizacione mreže, a rešavaće se i problem vodosnabdevanja.

Projekat kanalizacije je u završnoj fazi, ostalo samo da se završi plan detaljne regulacije za Salaš Crnobarski, dokumentacija je spremna i očekuje se da će se u oktobru potpisati ugovor u ministarstvu za početak izgradnje kanalizacione mreže na teritoriji cele opštine.

Što se tiče vodovoda koji je takođe prioritet za naše građane, sledeće nedelje delegacija opštine Bogatić će imati radni sastanak u ministarstvu. Radi se projekat Crna Bara, Glogovac, Banovo Polje, Salaš Crnobarski i Sovljak, koji će Opština finansirati.

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *