U Osnovnom javom tužilaštvu u Šapcu saslušan je Jovan S. (22), koji je preksinoć oko 16.30 časova u Bogatiću automobilom pokosio Draganu J. (64) i pobegao sa mesta nezgode. Tužilaštvo ga tereti za teška krivična dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja i nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nezgodi.
Na predlog tužioca sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Šapcu njemu je odredio pritvor do 30 dana po tri tačke Zakonika o krivičnom postupku: zbog opasnosti od bekstva, ometanja postupka uticanjem na svedoke i zbog posebnih okolnosti koje ukazuju da bi mogao u kratkom vremenu da ponovi krivično delo.
Nesrećna žena je pripremala krsnu slavu Aranđelovdan, pa je izašla napolje da baci đubre u kontejner koji je postavljen preko puta. U trenutku kada se vraćala u dvorište na nju je naleteo fiat punto. Tridesetak metara daleko od dvorišta u lokvi krvi njeno telo je pronašao suprug koji je izašao iz kuće da je traži. Bila je živa kada je stigla hitna pomoć koja ju je transportovala u šabačku bolnicu gde je preminula tokom dijagnostike.
Policajci iz Bogatića su pronašli Jovana S. na spavanju oko 2 sata ujutro u stanu u strogom centru Bogatića. Automobil fiat punto, na kojem je vidno ulubljena hauba i probijena šoferšajbna bio je parkiran u dvorištu.
„U otkrivanju automobila i bahatog vozača bio je angažovan veliki broj inspektora i policajaca. Od velike pomoći bio je znak fiata koji je pronađen na mestu nesreće, a pregledani su i snimci sa sigurnosnih kamera sa nekoliko lokacija. Pošto je bio mrak i sipila je kiša nije se jasno videla marka svakog automobila, ali su policajci uočili jedan koji je prošao ulicom pored autobuske stanice, potom prošao pored zelene pijace i skrenuo desno, ali nije uočen na snimcima kamera u centru Bogatića. Tada im je bilo jasno da se vozač i automobil kriju u nekoj od tri stambene zgrade u Ulici Pavla Orlovića“, otkrio je izvor iz istrage.
Operativnim radom policija je utvrdila da je Jovan S. izazvao saobraćajnu nezgodu sa smrtnim ishodom upravljajući automobilom bez položenog vozačkog ispita, kao i da nije bio u alkoholisanom stanju.
Prilikom privođenja u policijsku stanicu priznao je da je na putu udario pešaka i pobegao sa mesta nesreće.

(Izvor: D. G. / Telegraf)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *