Opština Bogatić je na završnoj konferenciji Programa Echange 5 proglašena među osam primera najbolje prakse u sprovođenju metodologije za proveru stanja na terenu i uspostavljanje tačnih podataka o fizičkom stanju nepokretnosti.

Zahvaljujući programu Exchange 5 i projektu Efikasno upravljanje javnom svojinom u opštini Bogatić su stvoreni uslovi za efikasno upravljanje javnom imovinom. Nepokretnosti su u zakonskom roku upisane u bazu Republičke direkcije za imovinu, za pojedine procenjena tržišna vrednost i pokrenut postupak legalizacije nelegalno sagrađenih objekata.

Zahvalnicu koju dodeljuje Evropska unija, u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvom finansija i Stalnom konferencijom gradova i opština u ime opštine Bogatić primio je pomoćnik predsednika opštine Matija Milovanović.

Današnjoj svečanosti prisustvovale su i članice radnog tima opštine Bogatić koji su uzele aktivno učešće u organizaciji i uspešnom sprovođenju ovog projekta Gordana Savić i Daliborka Simić.

(Izvor:Kabinet predsednika opštine)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *