Za samo nekoliko meseci vozni park Doma zdravlja u Bogatiću značajno je modernizovan. Nabavka novih sanitetskih vozila za potrebe hitne službe i putničkog vozila za prevoz pacijenata na dijalizu deo su projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID – 19“ koje sprovodi Ministarstvo zdravlja.
Predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović prilikom posete ovoj zdravstvenoj ustanovi apostrofirao je važnost koordinacije i sinhronizacije rada lokalne samouprave i resornog ministarstva, jer je unapređenje kvaliteta pružanja zdravstvene zaštite zajednički cilj nadležnih insititucija, medicinskih radnika i pre svega građana.
„Rekao bih da Bogatić ima najsavremeniji Dom zdravlja u okruženju zahvaljujući naporima svih relevantnih subjekata koji su se u potpunosti posvetili ostvarenju tog cilja. Nabavkom savremene medicinske opreme, kontinuiranim usavršavanjem kadrova, posvećenim i motivisanim radom svih zaposlenih podignut je nivo pružanja zdravstvenih usluga na najviši mogući nivo. U tom kontekstu posmatrano, obezbeđivanje i pratećih elemenata koji bi upotpunili rad našeg Doma zdravlja je od primarnog značaja. Zato ću iskoristiti ovu priliku da se najsdračnije zahvalim Vladi Republike Srbije i Ministarstvu zdravlja na ovoj izuzetno značajnoj donaciji koja će dodatno doprineti unapređenju zaštite zdravlja naših sugrađana. Opština će i u narednom periodu da pruža snažnu finansijsku i logističku podršku uspešnom i kvalitetnom radu Doma zdravlja Bogatić“, izjavio je Damnjanović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *