Unija žena Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Bogatić pruža maksimalnu podršku mladim ženama koje su se odvažile da prijave slučajeve seksualnog zlostavljanja, a sve u svetlu poslednjih događaja u kojem neke od njih optužuju jednog poznatog producenta i pedagoga za činjenje istog.

Njihov čin je nesumnjivo vredan divljenja, jer su smogle snage i hrabrosti javno progovoriti o golgoti i strahovima kroz koje su prošle i nažalost, i dan danas prolaze.

Ožiljci i traume ostaju za ceo život, posebno na dušama žrtava i zbog toga je važno podržati svaki javni istup kojim se u budućnosti može sprečiti neki novi sličan slučaj.

Niko ne može i ne sme biti zaštićen bez obzira položaj i status u društvu. Pred nasiljem se ne smeju zatvarati oči i ne sme se ćutati, već je potrebno neprestano ohrabrivati prijavljivanje nasilnika i zlostavljača, a nadležnim institucijama ostaviti da postupaju u skladu sa zakonom i oštro sankcionišu počinioce, a pruže podršku, razumevanje, ljubav i pažnju svim žrtvama tih bezumnih činova.

Kao Unija žena Opštinskog odbora Bogatić osuđujemo svaki oblik seksualnog nasilja i pozdravljamo neprestanu borbu svih pojedinaca i institucija sistema da ovakve pojave u našem društvu zauvek iskorene.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *