U izdvojenom odeljenju Osnovne škole „Janko Veselinović“ u Glogovcu u toku su radovi na adaptaciji dela ovog objekta – sanitarni blok.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je u okviru svog programa raspodele investicionih sredstava i programske aktivnosti modernizacije infrastrukture osnovnih škola opredelilo ukupno 1.807.684,78 dinara za realizaciju ovog projekta.

Građevinske radove koji su u punom jeku obišli su zamenik predsednika opštine Bogatić Teodor Teodorović i predsednik privremenog organa mesne zajednice Glogovac Ivan Lukić.

„Povod današnje posete Osnovnoj školi u Glogovcu je zaista lep, jer ulaganje u obnovu školskih objekta je ulaganje u obrazovanje, a takav vid ulaganja je siguran zalog za budućnost. Objekte ovakvog tipa je potrebno održavati, obnavljati i osavremenjivati. Adaptacija, poboljšanje sanitarno higijenskih uslova i energetska efikasnost naših škola, bilo da imaju nekoliko stotina ili samo nekoliko učenika je određeno kao prioritet u radu lokalne samouprave. Nalazimo se u školi koja je sagrađena davno i koja je zahtevala hitnu sanaciju kako bi se učenicima i zaposlenima omogućili optimalni uslovi za rad. Postoji potreba i za obimnijom rekonstrukcijom ovog objekta, koja bi obuhvatala i sređivanje učionica i podova, te ćemo o tim pitanjima morati da vodimo računa u narednom periodu“, kazao je zamenik predsednika opštine Teodor Teodorović.

(Izvor: Kabinet predsednika opštine Bogatić)

By Bogatić Info

Nezavisni informativni portal - Vesti iz opštine Bogatić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *